Migráns News

Migráns News

Az Alsó-Ausztriában élők 70 százaléka lezárná az osztrák határt

2016. február 10. - admins

Az Alsó-Ausztriában élők 70 százaléka lezárná az osztrák határt és szigorúan betartaná a befogadás felső határát - derül ki egy osztrák közvélemény-kutató intézet szerdán bemutatott felméréséből.

nemetorszag_bevandorlok.JPG

A január végén végzett telefonos közvélemény-kutatás során több mint hatszáz alsó-ausztriai lakos véleményét jegyezték fel.
A megkérdezettek több mint hetven százaléka úgy véli, hogy a tartományi települések a befogadóképességük határán vannak, hatvan százalék pedig attól tart, hogy a menekültek eltérő kulturális háttere gondot jelenthet.
Az Akonsult intézet által végzett felmérés szerint az osztrák kormány jelenlegi szigorúbb menekültpolitikájával a tartomány lakói javarészt egyetértenek, még akkor is, ha ennek betartása olyan "kényelmetlenségekkel" jár, mint a határellenőrzés bevezetése.
A bevándorlás felső határát a megkérdezettek csupán hét százaléka utasítja el, a határellenőrzést a válaszadók öt százaléka ellenzi, és a lakosok nyolc százalékát nem nyugtalanítják a kulturális különbségek.
Negyven százalék úgy véli, hogy az osztrák társadalom a nehézségek ellenére meg tud küzdeni az integrációval járó nehézséggel.
Az osztrák belügyminisztérium tervei szerint mintegy ötvenezer, vagyis évente 12 500 menekültet toloncolnak ki Ausztriából 2019-ig. Január végén arról is döntött az osztrák kormány, hogy idén legfeljebb 37 500 menedékkérőt engednek be az országba, 2019-ig pedig összesen mintegy 130 ezer lehet a számuk. MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://migransnews.blog.hu/api/trackback/id/tr938378850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása