Migráns News

Migráns News

És elkezdődött... Tüzet nyitottak az oroszok az ISIS állásaira Szíriában

2015. szeptember 30. - admins

Vlagyimir Putyin orosz elnök a parlament felsőházától szerda délelőtt szabad kezet kapott arra, hogy orosz katonai egységek bevethetők legyenek külföldön is. Még aznap megkezdődött Szíria egyes területeinek orosz bombázása.

orosz_tamadas_sziria_isis.JPG

A támadások szerdán délután azt követően kezdődtek el, hogy alig 1 órával a harci cselekmények megkezdése előtt az oroszok arról értesítették a Pentagont.

A támadások tényét a CNN-nek egy magas rangú Pentagon tisztviselő is megerősítette.

Az első légicsapásokat az ISIS fegyveresei, katonai autói és épületei ellen Homs városában hajtották végre, amit az orosz honvédelmi minisztérium is megerősített. Később Raggát is támadták az orosz repülők, majd más városok közelében is lecsaptak.

Szíriában jelenleg 32 orosz vadászgép és egy mintegy 17 ezer fős tengerészgyalogság állomásozik Latakia közelében.

Külföldi hírforrások szerint az oroszok csapást mértek Bassár el-Aszad szír elnök ellenfeleire is.

Szergej Ivanov az orosz államfői hivatal vezetője megerősítette, amit korábban Putyin elnök mondott, miszerint szárazföldön orosz csapatokat nem vetnek be.



A bejegyzés trackback címe:

https://migransnews.blog.hu/api/trackback/id/tr47872272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása