Migráns News

Migráns News

Áder a szíriai menekültek támogatására szánt összeg növelését kérte az ENSZ-főtitkártól

2015. szeptember 27. - admins

A szíriai menekültek támogatására szánt összeg növelését kérte Ban Ki Mun ENSZ-főtitkártól szombaton New Yorkban Áder János köztársasági elnök.

Az államfő az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy három kérdésben kérte az ENSZ-főtitkár támogatását és egyetértését.
"Azt kértem az ENSZ főtitkárától, hogy az ENSZ növelje meg azt az összeget, amelyet a szíriai menekültek ellátására, támogatására fordít, mert ez az összeg sajnos a felére csökkent" - jelentette ki.

zakany_migransok.jpg

"Kértem azt is az ENSZ főtitkárától, támogassa azt a magyar kezdeményezést, hogy az Európai Unió növelje meg támogatásának az összegét. A múlt héten született a döntés, hogy 1 milliárd euróval támogatjuk a menekülteket" - mondta. A magyar javaslat ennél sokkal ambiciózusabb volt, ennek az összegnek a hatszorosát javasoltuk - tette hozzá.

"Végül azt kértem az ENSZ főtitkárától, támogassa azt a kezdeményezésünket, hogy ne csak uniós kvótákról beszéljünk, amikor a szíriai menekülteken szeretnénk segíteni, hanem világkvótáról gondolkodjunk, tehát ne csak Európának legyen humanitárius kötelessége, hogy a szír menekülteken segítsen, hanem legyen ez kötelessége és felelőssége az Egyesült Államoknak, Kanadának, Ausztráliának és Kínának is" - fogalmazott az elnök.

(Fotó: Migránsok a gyékényesi vasútállomásnál, Zákány közelében 2015. szeptember 26-án. MTI Fotó: Máthé Zoltán)

A bejegyzés trackback címe:

https://migransnews.blog.hu/api/trackback/id/tr107841962

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása