Migráns News

Migráns News

Fokozott a rendőri jelenlét a migránsok miatt Salzburgban és Linzben

2016. február 03. - admins

A Németországból Ausztriába visszatoloncolt marokkói menekültek kihágásai okoznak nyugtalanságot az ausztriai Salzburgban és Linzben, ezért a hatóságok nagyobb rendőri jelenléttel igyekeznek kezelni a helyeztet - jelentette az osztrák közszolgálati rádió (Ö1) szerdán.

europa_menekultek_megszallas.jpg

A rádió beszámolója szerint a lakosság aggódik, mert előfordult, hogy a visszaküldött menekültek a két város pályaudvarán verekedtek vagy "mértéktelenül" alkoholt fogyasztottak. Túl nagy elvárásokkal érkeztek és most igencsak frusztráltak, mivel Németország nem engedi be őket - hangzott el a rendőrség és a segélyszervezetek tájékoztatására hivatkozva az Ö1 adásában.

David Furtner felső-ausztriai rendőrségi szóvivő elmondása szerint a linzi pályaudvaron szexuális támadások ugyan nem történtek, azonban csaknem negyven, Németországból visszautasított marokkói férfi "kétségkívül frusztráltan és agresszívan" viselkedett.
A pályaudvaron szolgálatot teljesítő 40 rendőrhöz további tíz fős erősítést küldtek és a helyzet kezelése érdekében a Volkshilfe segélyszervezet közbenjárásával 15 embert szükségszálláson helyeztek el. A segélyszervezet egyik vezetője szerint a férfiak egy része fedél nélküli volt.

A város menekültügyi tanácsosa szerint a marokkói menekültek azt gondolják, hogy Európában van elég munka, ezért fontos lenne a Marokkóban végzett felvilágosító kampány, valamint az ausztriai befogadóhelyek belső szabályainak, a drog- és az alkoholtilalomnak az ismertetése. Rudi Anschober szerint a jelenlegi intézkedések alapján nem tudják szétválasztani a menedéket keresőket azoktól, akik csupán munkalehetőséget akarnak.

A rádió arról számolt be, hogy tavaly alig valakit toloncoltak vissza Marokkóba, mivel az ország nehezen akar visszafogadni embereket.
A rendőrség közlése szerint a helyzet egyelőre normalizálódott a pályaudvaron, a rádió beszámolója alapján azonban a szilveszteri kölni molesztálási esetek óta a politikusok és a lakosság körében igencsak kiélezett a menekültekkel szembeni hangulat.

A befogadás felső korlátjának bevezetését több szociáldemokrata szavazó támogatja, mint néppárti - derül ki az OGM osztrák közvélemény-kutató intézet szerdán bemutatott felméréséből. A kormánykoalíció nagyobb pártja, az Osztrák Szociáldemokrata Párt(SPÖ) és az ellenzéki Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) támogatóinak 91, a koalíció kisebbik pártja, az Osztrák Néppárt (ÖVP) szimpatizánsainak pedig 82 százaléka véli helyesnek a befogadás felső határának kijelölését. Két másik ellenzéki párt, a Neos párt és a Zöldek szavazóinak 40 százaléka támogatja a létszámkorlátot.

A válaszadók nagy része szkeptikus, 85 százalék gondolja úgy, hogy nem lehet betartani ezt a felső határt. Az SPÖ és ÖVP szavazóinak több mint hetven, az FPÖ támogatóinak 93 és a Zöldek szimpatizánsainak 80 százaléka véli úgy, hogy átlépik majd az előre meghatározott számokat. A Neos párt támogatóinak száz százaléka meg van arról győződve, hogy Ausztriában nem fogják tudni betartani a befogadás felső határát. MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://migransnews.blog.hu/api/trackback/id/tr268357670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása