Migráns News

Migráns News

Az oroszok Szíria helyett véletlenül lerakétázták Iránt

2015. október 08. - admins

Iránban zuhant le négy, Szíriára kilőtt orosz szárnyas rakéta - közölték csütörtökön az amerikai védelmi minisztérium névtelenül nyilatkozó tisztségviselői.

A szóban forgó manőverező repülőgépeket szerdán indították el szíriai célpontok felé a Kaszpi-tengerről az orosz haditengerészet hajóiról, amerikai források szerint Bassár el-Aszad szíriai elnökkel szemben álló fegyveresek ellen.

Az orosz kormány szerdán közölte, hogy 26 szárnyas rakétát lőttek ki, amelyek az észak-szíriai Rakka és Aleppó, valamint az északnyugati Idlíb tartományban semmisítettek meg célpontokat. Az első két tartományban az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet, a harmadikban az al-Kaida helyi szervezetének tekintett an-Núszra Front jelenléte kiterjedt.

Az orosz Kalibr típusú robotrepülőgépeket először vetették be harci körülmények között.

Iráni áldozatokról még nincs hivatalos hír.

orosz_hadiflotta.jpg

Korábban irányt kellett változtatnia az amerikai vezetésű koalíció legalább egy, az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezetet Szíriában bombázó gépének, hogy elkerülje a közeli találkozást orosz harci repülőkkel, az eset az utóbbi hat napban történt - közölte szerdán a Pentagon szóvivője.

Egynél többször kellett tenni annak érdekében, hogy megelőzzék a nem biztonságos térmegosztást - nyilatkozott Jeff Davis kapitány, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője.

Az Egyesült Államok és szövetségesei Szíriában és a szomszédos Irakban egy éve folytatnak légi hadjáratot az IÁ ellen. Oroszország szeptember végén indított légi csapásokat, a nyugatiak szerint azonban alapvetően más, de szintén Bassár el-Aszad szíriai elnök ellen harcoló lázadó csoportok ellen is végrehajt támadásokat. MTI

A bejegyzés trackback címe:

https://migransnews.blog.hu/api/trackback/id/tr287951258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása