Migráns News

Migráns News

Az osztrák hatóságok feladták a spielfeldi tábor őrzését

2015. október 23. - admins

Az osztrák hatóságok teljesen feladták a szlovén-osztrák határ melletti Spielfeldnél kialakított tranzittábor őrzését - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója pénteken. A menekültek ugyanis több helyen megrongálták a tábor kerítését, és újra kitörtek a senki földjére, a spiefeldi határátkelő területére.

ausztria_menekultek_1.jpg

ausztria_menekultek_2_1.jpg

( A szlovén-osztrák határ melletti, az ausztriai Spielfeldnél kialakított tranzittáborból önkényesen, gyalogosan elindult illegális bevándorlók gyalogolnak Ausztria belseje felé 2015. október 23-án. Az osztrák hatóságok feladták a tábor őrzését, az illegális bevándorlók ugyanis több helyen megrongálták a tábor kerítését, és kitörtek. MTI Fotók: Tréba Ákos)


Az osztrák katonák és rendőrök több-kevesebb sikerrel azt próbálják megakadályozni, hogy a migránsok ellenőrizetlenül továbbmenjenek Ausztria belseje felé. Ennek ellenére sokan elindultak a 67-es úton Leibnitz irányába, illetve százak választották, a tábor mellett húzódó vasútvonal töltését a továbbhaladásra.
Délelőtt 11 órakor hangosbeszélőn felszólították a bevándorlókat, mindenki nyugodtan várjon arra, hogy buszokkal továbbszállítsák őket. Elsőként a családokat, a gyerekeket és az asszonyokat viszik.
Ugyanakkor folyamatosan érkeznek a migránsok a szlovén oldalon található Sentiljben kialakított táborból is.
Az MTI helyszínen lévő tudósítója azt tapasztalta, sok menedékkérő tanácstalanul bolyong a két határátkelő között, és a szlovén katonák irányítják őket Ausztria felé, illetve meggátolják, hogy visszatérjenek Szlovéniába.
A határátkelőn egyetlen büfé működik, amely előtt hatalmas sorokban várakoznak a migránsok.

A bejegyzés trackback címe:

https://migransnews.blog.hu/api/trackback/id/tr938014441

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása